Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

U heeft altijd al zin gehad een schildercursus te volgen, maar uw overtuiging dat het nodige tekentalent ontbreekt heeft u weerhouden? dan is nu het moment gekomen om niet meer te aarzelen en de sprong in het diepee te wagen!

dit 10 stappen-programma leert u de allereerste beginselen van het acrylverfschilderen, maar laat u eveneens kennismaken met allerlei technieken die uw mogelijkheden vergroten en  de zelfexpressie vergemakkellijken. 

het programma:

1. het leren mengen van kleuren: met als basis de drie primaire kleuren wordt u gellerd hoe uw minstens 30 verschillende (persoonlijke!) kleuren kunt maken.
wilt u zien wat anderen voor u gemaakt hebben, klik hier.

2. leren schilderen van objekten en bewustworden van het spel van licht en schaduw, aan de hand van een eenvoudig stilleven. klik hier.

3.wat zijn complémentaire kleuren en hoe kunnen we die kennis gebruiken in een (harmonieus) abstrakt schilderij? klik hier.

4.het gebruik van het schildersmes in een landschap of stilleven. klik hier.

5.het gebruik van rollers en sponsjes en ander bruikbaar gereedschap, het leren gebruik te maken van de transparantie van acrylverf (inspiratie Rothko), klik hier.

6. met behulp van de kennis van de symbolische waarde van kleuren een symbolisch werk maken, op grond van een droom of een belangrijke gebeurtenis.
abstrakt of figuratief. klik hier

7.hoe te werk gaan als we een serie van 3 of 4 kleine schilderijtjes willen maken. klik hier.

8. opbrengen van gips op het doek, eerste kennismaking met hoe een abstrakt werk te créeren. klik hier.

9. opbrengen van zand op het doek, inspiratie: de stillevens van Giorgio Morandi. klik hier.

10. abstrakt werk met gemengde techniek (jute of zijdepapier op het doek) klik hier.


 

Tag(s) : #schilderles
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :